Det var en gang...

..en liten giraff som ble født 25. mai 1961 - på dagen for St. Sophie!

På den tiden var det normalt å lage leker som liknet på husdyr og gårdsdyr. En dag i Frankrike fikk Mr. Rampeau ideen om å lage en sjiraff. Han var ekspert på å lage leker av naturgummi fra Hevea-treet hvor han brukte en rotasjonsmetode. Et slikt eksotisk dyr var det første av sitt slag på markedet og skapte dermed stor oppstandelse. Størrelsen og formen på leken gjorde den perfekt med tanke på små barnehender.

Produksjonen av Sophie la girafe, som den er i dag, startet 25. mai, og det er her navnet kommer fra siden man i Frankrike på denne dagen feirer St. Sophie.
Hun ble en umiddelbar suksess. Unge foreldre innså straks hvor viktig Sophie la girafe var for sine barn. Takket være henne fikk babyene lindring da de første tennene kom.

Ryktet om denne fantastiske leken spredte seg fort og Sophie sin suksess var et faktum. Etterfølgende generasjoner har siden den gang verdsatt den lille gummisjiraffen med den velkjente pipelyden.

VULLI - firmaet som lager Sophie, som ligger i Rumilly, i den franske Haute-Savoie. Her lager de fortsatt Sophie på samme måte som de gjorde i 1961.

Selv i dag er Sophie la Girafe håndlaget fordi det krever mer enn 14 manuelle trinn. Den består av 100% naturlig gummi fra Hevea gummitreet.

©Sophie la girafe. Alle rettigheter reservert. Design patent sophielagirafe.fr.

Utviklet av DanielJJ